UV-Solskydd räcker inte för att skydda huden mot UV-ljus

Måste säga några saker om solen även om man inte sett den på några dagar nu. Så finns det en hel del vilseledande information ute kring solskydd och UV-strålar. Huden är ett organ som skall göra mycket och är ständigt utsatt ifrån stor belastning inifrån och utifrån. För att huden skall kunna skydda oss optimalt måste den var i perfekt balans. Tyvärr är vi allt mer ur balans, vi äter mer och mer skräpmat och utsätter oss för stor stress som gör att vi ansamlar giftiga toxiner och fria radikaler som ofta cirkulerar i kroppen …

Kroppen gör sitt yttersta för att ta hand om alla toxiner och immunförsvaret, lever och njurar jobbar på heltryck för att städa. Men allt försvinner inte pga av att det inte kan brytas ner. Kroppen är då så finurligt utformad att det den inte oskadliggöra, det kapslar den in i fett, som ansamlas i hudens underhud. När sedan utsätter huden för mer aggressiva strålar (UV ljus) kan huden bli överbelastad och stressad – den klarar inte dessutom av en yttre ökad stress.

Om huden dock är i balans när vi utsätter oss för solen kommer huden klara av belastningen mycket bättre. Huden behöver allt stöd och hjälp den kan för att kunna bekämpa de ökande fria radikaler som produceras i huden på grund av UV-strålarna, som kan orsaka huden allvarliga skador.

Huden behöver inte bara ett skydd utan massor med vitaminer, mineraler, anti-oxidanter mm. Dessutom måste hudens fett-syra balans skyddas och så måste huden få tillgång till fukt. En hud som torkar ut och mister sin skyddande syramantel är direkt exponerad för angrepp utifrån, angrepp som kan skada huden än mer. Om syramanteln försvinner försvinner huden motståndskraft även mot bakterier och mikroorganismer.

Hudens fuktnivå kommer dessutom att rusa ur huden, som snabbt torkar ut, med följ att hudens skyddande vävnader skadas som kollagen och elastin. Huden blir snabbt rynkig och åldras snabbt.

Unna dig eko solskydd
Eko solskydd från Lakshmi

Det är alltså jätteviktigt att

  • 1) Rena huden, blodet, lever och njurar innan solsäsongen börjar.
  • 2) Skydda huden. Men
  • 3) viktigast av allt fylla på med näring i massor till huden, vitaminer, örtextrakt, oljor, fukt anti-oxidanter mm.

Allt detta har LAKSHMI från Italien, tänkt på …vill du sola säkert så gör detox innan sommaren kommer och smörj in dig med solskyddsprodukter som ger näring till huden och fyll på med massor av oljor och vitaminer mm. Läs mer på www.laveda.se klicka på Lakshmi solvård. (http://www.laveda.se/index.php?main_page=index&cPath=237_1729)

Lakshmi har utvecklat ett ört-te som du skall dricka under några månader innan solsäsongen börjar som gör att du klarar solen mycket bättre och kan undvika att få kliande eksem och andra oönskade hudförändringar. Läs om TISAMA under www.laveda.se (http://www.laveda.se/index.php?main_page=index&cPath=237_395_396)

Tisama
Tisama örtextrakt

Läs mer också på Facebook http://www.facebook.com/pages/Lakshmi-Sweden/146592608714417

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *