Celluliter – en tråkig historia

Celluliter ett gissel

som de flesta kvinnor drabbas av. Vi män drabbas inte alls i den utsträckning som kvinnor. Vi är mer tjockhudade och fetdepåerna ligger djupare och och ev. celluliter syns inte lika mycket. Ändå kan alla samla slaggämnen som ansamlas i fettvävnaden och som ger upphov till de missprydande groparna i huden.

Nedan kommer vi att fylla på med matnyttig information om:

  • hud de uppstår
  • hur ayurveda ser på celluliter
  • hur du identifierar de olika typerna och utvecklingsstadierna
  • behandlingar och övriga tips
Hur uppstår celluliter
Hur uppstår celluliter
Hur uppstår celluliter del 2
Hur uppstår celluliter, fortsättning …
 
 

Hur ser ayurveda på celluliter?

Ayurveda om celluliter
Ayurveda om celluliter
Ayurveda om celluliter
Cellulittyper enlig ayurveda

 

 
 

Vilka celluliter har du?

Vill du veta exakt vilka celluliter du har, sök upp en ayurveda och LAKSHMI utbildad hudterapeut eller salong. Celluliterna har två indelningar; dels utvecklas de med tiden dels utvecklas de olika pga av doshornas (vata/pitta/kapha) inverkan. Lakshmi gör en bra indelning av celluliter nedan. De har också skräddarsytt ett mycket komplett behandlingsprogram som går under samlingsnamnet GARSHAN (Slim/Dren/Tonic).

Exempel på sklerotiska

långt gångna celluliter som ofta är av Pitta-kvalitet.

Sena stadier av celluliter
Sena stadier av celluliter

Läs mer om behandlingar och produkter

www.lakshmi.se – här hittar du salonger
www.laveda.se – webbutik
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Lakshmi-Sweden/146592608714417?fref=ts eller sök bara upp ”Lakshmi Sweden”

Fotnot: (http://sv.wikipedia.org/wiki/Fettcell) Det finns i huvudsak två olika typer av fettceller* Vita fettceller, vanligt fett med celler som innehåller stora fettdroppar och litencytosol. Adipocyten, den vita fettcellen, finns subcutant företrädesvis i abdomen också runt organen för dess upphängning och som skydd. Adipocyten består av en cell som innehåller bara en fettdroppe (uniloculär) och excentrisk cellkärna. Fettdroppen innehåller triglycerider. Den vita fettcellen fungerar som näringsdepå,energilagring, isolerande och stötdämpande, som under fotsulan.* Bruna fettceller innehåller inte så mycket fett, men däremot mycket mitokondrier (vilket ger den bruna färgen) som ”går på tomgång” genom en frikopplad oxidativ fosforylering, vilket genererar värme. Bruna fettceller finns främst hos spädbarn, där de främst sitter i ryggregionen runt skuldrorna. Hos vuxna individer finns de bland annat runt aorta. Den bruna fettcellen är multiloculär, det vill säga har flera lipid droppar till skillnad från den vita adipocyten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *