Chakrabalans viktig för dina hormoner & hud

I samarbete med Tanja Dyredand @vänliga_villan.

#eteriskaoljor #aromaterapi #ratna #netra #spa #ekohudvård #chakrabalans #yoga #yogagirl #yogadaily #meditation #guidadmeditation #tanjadyredand #yogalärare #lakshmi #lakshmisverige #ayurveda #organic #oils #kristaller #vänligavillan
Tanja Dyredand och LakshmiSweden inleder samarbete om chakra-balansering

Säger man ordet chakra, så väcks genast många känslor, tyckanden och vetanden snabbt.
Jag har inte ambition att lära ut någon chakra kurs med denna bloggen, men vill att vi verkligen tittar lite närmare på dessa mytomspunna energicentraler som vi alla har i vår kropp.

Jag tar upp i denna blogg:
– Vikten av chakra balansen för hela vårt endokrina system – hormonbalansen
– Lite bakgrund till vad Chakra (yoga) och Marma-punkter (ayurveda) är
– Chakra och marma ofta bärare/filter av gamla minnen och rädslor
– Dofter och aromaterapins  betydelse för att lösa upp gamla minnen
– LakshmiSwedens Nya unika behandlingsmetoder för chakra
– Kristaller och dess balanserande effkter

Dessutom kommer jag lägga upp nya bloggar, i symbios med Tanja Dyredand om vilka rädslor vi kan ha i de olika chakra och tips och knep som kan balansera dem

Börja att läsa här, Tanjas inledning om vårt samarbete och översikt över chakra

Länkar till Tanja
Dyredands meditationer  alla Youtube videos.
OBS ordningen rekommenderar vara:
4:e, 3:e, 5:e, 2:a, 6:e, 1:a och 7:e.

Länk till 4:e Chakrat

Länk till 3:e chakrat

Länk till 5:e chakrat

Länk till 2:a chakrat

Länt till 6:e chakrat

Länk till 1:a chakrat

7:e Chakrat

Bakgrund

Jag har arbetat med Ayurveda och Lakshmi Sweden i över 25 år och fått ta del av många spännande behandlingar och teorier om detta system.  De mest kända behandlingarna kallar man för Ratna abhyanga,  Netra  ögonbehandling, Antiage Ansiktsbehandling och Kundalini som är en blandning av massasge, marma-stimulering med eteriska oljor och chakra oljor och med Bergskristallstavar och kristaller som verktyg. Mycket kraftfulla behandlingar men ibland långa.

Då efter att att funderat länge på chakra och vikten att ha våra hormoner i balans växte det fram ett helt nytt koncept. Efter att ha diskuterat och pratat med Yogainstruktören och bloggaren Tanya Dyredand och Hudterapeut och Yogainstruktör Kristina Allvin (Linkedin) växte ett nytt behandlingskoncept fram. Där Lakshmi-terapeuten kan erbjuda korta men kraftfulla behandlingar för 1 chakra/behandling och som ta max 20 min extra.
Följande blev resultatet:
En helt unik behandlingen där vi väver samman flera system som vi vill behandla i kroppen (1 chakra / behandling)
Genom att väva samman Yoga, Ayurveda och Lakshmi- terapeuter med hjälp av sociala medier.

chakrahealing, massage, kristallmassage, ratna, chakrabalans, tanjadyredand, yoga, lakshmisweden
Kristall chakra-balansering av Balance by Emma i Stockholm

På Lakshmi salong kan du få:
– En vanlig ansiktsbehandling och samtidigt balanserar terapeuten dina Chakra och marma; vilket löser upp negativa minnen som ansamlats i dessa centra

– Kosttillskott för Mage och matsmältning; som är nära sammankopplat med nervsystemet och immunsystemet.

– Ekologiska produkter som är i harmoni med din hud

– Om salongen är Yogainstruktör:
Stretcha bindväven, som är kopplat till alla system och organ i kroppen.

– Terapeuten kan rekommendera dig vilka dofter, färger och produkter som du bör  använda som; eteriska oljor, floralvatten, chakra oljor, massage oljor mm för att lösa upp negativa känslor i de olika energi-centra i kroppen.

Leta upp Lakshmi salonger här!

Ratna, kristall healing, laserkristaller ekohudvård, ayurveda, yoga
Sofie Massage och Balans i Falkenberg erbjuder Lakshmi Chakra balans

Hemma – tar du del av inspiration via Tanya Dyredands Video och blogg
Du som kund, kan få en sådan behandling på salonger men sen också ta del av viktig information och inspiration av  yogainstruktören Tanja Dyredand:
Via Youtube och hennes blogg.
Tanja har i samarbete med LakshmiSweden tagit fram 2 x 7 st olika video,
– 1 st om chakra och vad de står för och
– 1 st video består av effektiva meditationer med eteriska oljor och chakra oljor att göra hemma, samt utvalda effektiva yogaställningar för resp chakra.

Dessa video kommer att släppas med olika mellanrum 1 chakra / gång med början mars 2019. Läser du detta senare kan alla video finns publicerade.

Kunder som söker salonger och terapeuter som vill lära sig detta, se länkar i slutet av artikeln.

Kort sammanfattning – varför chakra balans är så viktigt

Nedan kan du se en mer detaljerad förklaring.

Negativa minnen och trauma lagras i kroppens olika energifält, även om du kan ha läkt fysiska skador så kan det fortfarande finns minnen lagrade i finare energikroppar. Dessa stör både dina mentala förmågor och fysiska kropp.

Fysiskt säger man i ayurveda att dessa minnen sätter sig som blockeringar i kroppens energicentra, som inom yogan kallas chakra och i ayurveda Marma-punkter.
Genom att använda ett brett holistisk angreppssätt använder Lakshmi-terapeuten alla dina sinnen för att lösa upp dessa blockeringar.
Lakshmi terapeuten använder:
– färg,
– ljud, musik
– beröring med full närvaro (marma-tekniker även på chakra-punkterna)
– dofter (eteriska oljor)
– chakra oljor
– balanserande hudvård och kroppsvård produkter
– ayurveda massageoljor
– hormon- och dosha-balanserande kosttillskott mm

Konceptet är mycket brett, djupgående och vi rekommenderar dig som kund och terapeut att läsa mer om teorin bakom chakra balans konceptet i denna och relaterade bloggar.

Chakra bakgrund

Lite bakgrund, mer information finner du på Tanja Dyredands blogg: Chakra balans.

#eteriskaoljor #aromaterapi #ratna #netra #spa #ekohudvård #chakrabalans #yoga #yogagirl #yogadaily #meditation #guidadmeditation #tanjadyredand #yogalärare #lakshmi #lakshmisverige #ayurveda #organic #oils #kristaller #vänligavillan
Chakra systemet

Chakrasystemet spelar en viktig roll i kroppens biokemi.
Varje Chakra är en energipunkt av fundamental betydelse som har en fixerad plats längs med ryggraden till kraniet. Man kan likna ett chakra vid en virvelvind av energi med två öppningar lokaliserade på framsidan och baksidan. Chakrasystemet är direkt kopplat till det endokrina systemet och är länken mellan själen, intet och den fysiska verkligheten. Chakra absorberar universell energi, bryter ner det och skickar det genom energikanaler till nervsystemet, endokrina körtlarna, lymfsystemet och blodet. Genom huden och det endokrina lymfatiska systemet omvandlas livsenergin Prana från blodet till cellerna och vidare ut till organ genom hormoner som har en utlösande aktion.

 

Hos de flesta människor befinner sig chakrasystemet i ett slags sovande stadium, där den energi som underhåller kroppen blott är en bråkdel av dess kapacitet. Det går en energikanal från det första chakrat till toppen av kraniet, kallad Sushumna. I Muladhara illustreras den sovande kraften i en orm som är lindad runt en lingam, bara huvudet sticker upp som en symbol för den latenta energin i sitt första uppvaknande. När den reser sig genom chakrasystemet kallas energin för kundalini och den kraften väcker det sovande systemet. För att kundalini ska förflytta sig från det första chakrat till det andra krävs den dubbla mängden energi av försörjningen som hela kroppens system behöver. Mängden energi som behövs fördubblas i varje chakra.

När kundalini kommer till kronchakrat är människan i sin fulla potential vilken innebär en energi och förmåga att leva som är långt bortanför vår förmåga att förstå.

Stenar och behandlingar påverkar endast den yttre aspekten av chakrasystemet, även om det påverkar kroppens övriga energisystem. Den inre aspekten som är latent och väcks av kundalini kan endast vakna genom individens inre spirituella resa. Meditation, yoga och andningsövningar påverkar den inre aspekten av chakrasystemet. Alla intryck är en vägledning för att finna nyckeln till det inre och den sovande energin.

chakra, yoga, healing ratna, ayurveda, anahata, ekohudvård, kristaller
Anahata, 4.e chakrat även kallat hjärtchakrat

De sju chakrana är de mest centrala energipunkterna. Sammanlagt finns det 108 energicentra ( 107 st fysiska och 1 omanifesterad) i kroppen, vilka Ayurveda benämner som marmapunkter.)

Vill du läsa mer om Chakra rekommenderar vi Tanja Dyredands blogg sökord: Chakrabalans

 

NUMMER KÖRTEL KVALITÉER FÄRG / STEN
(1) Muladhara Binjurar Instinkt om självbevarelsedrift Röd – Jaspis
(2) Svadhisthana Könskörtlar Sexuell energi, kreativitet, Orange – Karneol
(3)Manipura Bukspottskörtel Ego, minne, själv hävdande Yellow – Citrin
(4) Anahata Brässen/Thymus Ge och ta mot kärlek, kommunikation Grön – Aventurin
(5) Vishuddhi Sköldkörtel Analys, kreativitet, sympati Blå – Sodalit
(6) Aijna Hypofysen (pituitary) Intuition, känsla av enhet Indigo – Bergskristall
(7)Saharara Tallkottkörteln – hypotalamus, epifysen (pineal) Universell medvetenhet Lila, vit – Ametist

Hypotalamus – porten till chakra systemet och det endokrina systemet

Så här beskriver Lydia Bosson (en auktoritet inom helhetsbaserad aromaterapi ifrån Schweiz)  samspelet mellan sinne och kropp – och hur den  kosmiska energin omvandlas i kroppen.

Pavlov, en rysk forskaren och de indiska yogierna har kommit till samma slutsats. Vårt nervsystem är en korsväg mellan sinne och kropp, det psyko-emotionella systemet och medvetenheten.  Många säger att sinnet styr över kroppen och det är i stort sett sant. Om vi tittar närmare så ser vi att kroppen också påverkar vårt nervsystem och därmed vårt psyke och sinne.

Psyko-neuroimmunologin är ett nytt medicinskt koncept (1981) som förklarar mycket exakt den komplexa och integrerade funktionen hos de tre stora kroppssystemen och reglering och deras sätt att kommunicera.
Dessa tre system är:
– nervsystemet,
– det endokrina systemet och
– immunsystemet.

Den första representerar det « psyko-emotionella systemets ytterdörr ». Dessa tre system är ansvariga för homeostatiska mekanismerna är termo-reglering, osmoreglering och reglering av blodsockernivåerna; vilka moa balanseras av tarmsystemet.
Den minsta obalansen I tarmen får en återverkan på detta trippelsystem. En dålig balans i tarmfloran kan vara källan till en depression och kan också förändra innehållet i våra drömmar.

I mitten av vår hjärna finns en endokrin körtel, epifysen (hypotalamus) som övervakar hela systemet.
Denna körtel beskrivs av Cartesio som huvudcentralen för den mänskliga själen. Epifysen styrs av solljuset och vi styrs av ljuset och därmed energin i ”ifrån himlen”.

Epifysen utsöndrar melatonin under natten, och detta hormon har bland annat en reglerande roll på de tre systemen. Samtidigt har epifysen en direkt och markant inverkan på vårt limbiska system, och därför på vårt emotionella tillstånd.
Eteriska oljorna anses ju vara de levande växternas rena essens extraherade ifrån olika växter, visar sig ha olika frekvensmönster av ljus (som går att mäta) och påverkar därför epifysen genom att sända olika “ljus och färgbudskap” via växternas doft.

Rädslor som blockerar, löses upp av eteriska oljor

Lydia fortsätter …..
Ayurveda lär oss – Målet är att skapa ett utrymme för glädje i varje cell – SUKHA.

Ayurveda lär oss terapier som inkluderar alla 5 sinnen, för att detta är det bästa sättet att skapa SUKHA, som betyder enkelhet, glädje och lycka.
SUKHA består av termen SU som betyder «öppen» och KHA som betyder «utrymme».
Etiologin i den här sanskrit termen lär oss utnyttja var det är viktigt att skapa en ny bas för hälsa. Perceptioner som utlöser känslomässiga reaktioner passerar genom sinnets filter, vilket är skapat, upplärt och “baserat på” erfarenheter av tidigare positiva och negativa minnen och lidanden.
I sanskrit kallas dessa “tyngder” från det förflutna «SAMSKARA».
Vad vi brukar kalla INTUITION, är i verkligheten PERCEPTION skapad av «SAMSKARA».
I den “helhetsmässiga” aromaterapin har vi strategier och metoder för att kringgå sinnet och nå resultat på ett “djupare” plan.

Varje chakra har sin egen SAMSKARAS och med hjälp av eteriska oljorna försöker vi få tillbaka harmoni och hälsa hos dessa energi-centra. På så sätt kommer vi närmare steg för steg till vad Deepak Chopra kallar perfekt hälsa, eller det hälsotillstånd där varje cell “andas” absolut glädje.

Av detta lär vi oss att aromaterapin har en stor betydelse för vår hälsa och psykiska välmående. De kan hjälpa oss frigöra gamma traumaminnen lagrade i våra energi-punkter.
Lakshmi använder speciellt utvalda eteriska oljor och synergier för de olika chakra i kroppen.  Dessa kan du använda hemma.
Vill du lära dig mer om eteriska oljor och Chakra rekommenderar Franco Canteri’s bok Complete Guide to Essential Oils  Som terapeut har du även stor nytta av denna bok.

aromaterapi ayurveda fear and pain eteriska oljor ekohudvård lakshmisweden
Franco Canteri, aromaterapi & ayurveda guide

Rädslor lagrade i energicentra skapar ofta smärta

Lydia Bosson lär ut i sin kurs ”Fear and Pain” Läs mer om rädslor och chakra.

Rädsla och smärta är sammankopplade. Smärta är ofta känt som ett problem, medan det i verkligheten är en lösning, ett svar från vår kropp som anpassar sig till rädsla. Genom att försöka förstå vårt kroppsspråk och bli medveten om våra rädslor kommer vi att närma oss den perfekta hälsan.
Rädsla dominerar när en situation eller okända händelser stör vårt liv. När vårt sinne är obalanserat jämfört med kroppen, kommer rädsla. Sinnet letar kontinuerligt ut yttre lösningar för att uppnå stabilitet vilka oftast ligger utanför oss och som ger en tillfällig känsla av säkerhet.
Den verkliga lösningen, läkning, härrör från vår inre balans och medvetenhet. Var och en av oss, har minst en gång i livet tänkt något som: ”Min nacke  gör ont –  jag kanske har fått en cancersvulst i halsen”. Detta uttrycker eller återspeglar en störning på kroppsnivå (nackont, svulst i halsen etc).
Men var kommer rädslan från? och vilka är dessa rädslor?

Det finns ett oändligt antal rädslor: rädsla för misslyckande, rädsla för död, rädsla för lidande, rädsla för att överges, rädsla för att inte bli älskad osv.

Alla dessa rädslor kommer från solarplexus, egots säte, och de möter de olika chakras specifika behov. Sinne och kropp är “en” och de påverkar varandra.
Att undersöka och förstå kopplingen rädsla, smärta och chakra gör att du inte bara kan välja de mest lämpliga åtgärderna (eteriska oljor, blomvatten, ritualer, specifika och holistiska behandlingar) för personen, men också för att förstå funktionen för att undvika varje gång samma problem.

Eteriska oljor arbetar på 4 aspekter av människor:
den fysiska aspekten,
den psykologiska aspekten,
den emotionella aspekten och
den andliga aspekten, genom att stärka dem.

eteriska oljor, aromaterapi, lakshmisweden francocanteri chakra ekohudvård bioskincare
Eterisk olja apelsin pressas ur skalet

Mot bakgrund av smärtan och genom att anta detta synsätt kan du ta ansvar och lära känna dig bättre. På så sätt kan det bli intressant att koppla en känsla till ett symptom, snarare än att motsätta sig det. För att harmoni finns på en energisk nivå, är det nödvändigt att chakras (och marman), som är energi-hjul, som roterar med en viss hastighet. För att erhålla en balanserad mekanism måste rytmen vara den rätta.
En chakra som har för låg eller för hög energi orsakar konsekvenser för en persons psykiska, fysiska och emotionella status. Det kan hända att ett känslomässigt block under barndomen stör den energiska rytmen och orsakar ett fysiskt misslyckande i vuxenlivet.

Varje chakra vibrerar med sin egna frekvens. Det är nödvändigt att anpassa behandlingen till varje chakra. Smärta, blockeringar, fysiska och känslomässiga spänningar har ofta samma ursprung: rädsla.
Varje chakra absorberar olika typer och rädslor och genom att  lära sig känna igen vilka din ”rädslor” är, kan du börja bearbeta det energi-centra med olika metoder (Se Lakshmis chakra balans metod).

Att “överge” sinnet och det kontrollerande över egot gör livet enklare.
En person som lever I “nuet” har ingen rädsla, eller bara mycket sällan.

En vanlig egenskap hos människor över 100 år är att de inte har några rädslor.
Genom att intervjua många personer fann man att när människor kunde hantera livets hinder med mod, kunde hantera lidandet utan att bli blockerade och inte blev offer under besvären utan hade förmågan att följa deras “väg” vad som än hände med dem, var de som lyckades leva längst.

För att ta itu med rädsla kan vi fråga oss två frågor:
”Vad riskerar jag?
Vad är det värsta som kan hända med mig?”

Vi måste därför förstå vid vilket tro(system) som är kopplad till denna rädsla och acceptera att denna tro (skapad av sinnet av gamla tråkiga erfarenheter) skapades för att säkerställa överlevnad i ett givet ögonblick av våra liv och att det helt enkelt inte längre är verkligt.

Vad är den dolda önskan bakom denna rädsla och som orsakar lidande?

Det rekommenderas att vidta åtgärder för att möta dessa önskemål innan vår fysiologi reagerar genom att skapa smärta.
Slut Lydia Bosson.

Kristaller och dess balanserande effekt på energi-punkter

 #chakrabalans #yoga #yogagirl #yogadaily #meditation #guidadmeditation #tanjadyredand #yogalärare #lakshmi #lakshmisverige #ayurveda #organic #oils #kristaller #vänligavillan eteriskaoljor #aromaterapi #ratna #netra #spa #ekohudvård
Chakra balansering med Laserkristaller och Chakra oljor

Kristallers ursprung och funktion

– en av Moder Naturs mest fascinerande aspekter.
I över miljoner år i djupet av jorden, magmans flöde tog form och skapade rena kristallin material. Kristaller är ett litet koncentrat av energi som från jordens innersta lagrades i stenarna och bildades under extremt lång tid. Denna grundläggande energi rymmer kraften hos välmående och styrka.
Energin från kristaller är i resonans med vårt eget energifält.
Kristaller frigör energin som är inkapslad i dem för att nära kroppens eget energifält. De återger balans genom att avlägsna obalanser i kroppen orsakade av stress, spänning och utmattning.

Kristaller bidrar till att återskapa balans till vår kropp, sinne och känslor!
bistår i förvärvandet av välfungerande kropp hjälper sinnet att bli lugnt, vakande och fullt medvetet hjälper människan att återupptäcka sin optimism, styrka och sitt självförtroende

Stenarnas harmoniserande energi kan aktiveras hos en person antingen genom att hon/han bär en sten som smycke eller att stenarna placerar på kroppens energipunkter, sk. chakra eller marmapunkter.

3:e ögat, aijna, chakrabalans, tanjadyredand, lakshmisweden, ayurveda, bergskristaller, laserstavar, vackra ögon
Netra Eyelifting – ögonbehandling med Laser bergskristaller – Görs bla på Riddarkliniken i Stockholm

Inga bieffekter
Kristaller och halvädelstenar absorberar aldrig kroppens egen energi. Varje kristall och halvädelsten är alltid i balans med sin egen vibration och förstärker terapeutens healing. Likväl så kan de vid vissa tillfällen behöva återställa sin energi. För att göra det lägg dem bara i vatten, se avsnitt om rening.

Användning av kristaller och halvädelstenar för skönhet och välmående

De flesta forna civilisationerna använde kristaller och halvädelstenar på något sätt. Under den förhistoriska eran hade naturligtvis våra förfäder kunskap om stenar eftersom de var av fundamental vikt för att tillverka redskap och vapen vilka deras liv ofta var beroende av.

Egyptiska faraoner bar huvudklädnader med lapis lazuli och malakit för att ha klara sinnen och vara fria från bekymmer.
På 1100-talet läkte Saint Hildegard von Bingen, en mystisk Benedikt, sjuka människor med pulvriserade stenar.

En hel del information om terapeutisk användning av kristaller, stenar och mineraler går att finna i ayurvediska texter omkring 3000 f.k.
Många av recepten inkluderar ros kvarts, pulvriserade stenar blandade med medicinala örter och salvor för skönhetsbehandlingar. Användningen av stenar var även dokumenterad som medel för att återskapa balans i sinnet och behandla olika fysiska problem.

Halvädelstenar används i ayurveda för att bringa harmoni till chakrasystemet och öka effekterna av Eteriska oljor och medicinska örter som används.

En ayurvedisk massage med halvädelstenar har blivit utvecklad för att förstärka arbetet som utförs på chakrasystemet och lätta fysisk och mental spänning.

Kristallmassagen, Ratna Abhyanga, utförs på ansikte, händer, fötter och marmapunkter.

eteriskaoljor #aromaterapi #ratna #netra #spa #ekohudvård #chakrabalans #yoga #yogagirl #yogadaily #meditation #guidadmeditation #tanjadyredand #yogalärare #lakshmi #lakshmisverige #ayurveda #organic #oils #kristaller #vänligavillan vishuddhi aijna bergskristall sodalit
Tredje ögat och vishuddhi, bergskristall och sodalit

Laser kristaller
I massagen används så kallade laserkristaller. Kristallerna är runda och har en slät form som är idealisk för att glida över huden. Rörelserna ska vara mjuka och lugna. Chakra- och marmapunkterna masseras med laserkristallerna under lätta glidande, cirkulära rörelser. Eteriska oljor används för att skapa en harmoniserande synergieffekt.

Reningsritual för stenarna
Stundtals behöver kristallerna och halvädelstenarna renas för att återfå sin energi. När du använt dem länge i behandlingar eller burit dem på dig kan det börja synas orenheter och färgen börjar blekna. Det kan kännas som att stenen lider. Då är det dags för kristallen att återhämta sin energi. Det finns flertal sätt att effektivt göra en rening.

Du kan låta vatten från kranen rinna över stenen under några minuter, låta den vila några dagar på ett ametistkluster eller gräva ner den i jorden. Det här är ideala sätt att återhämta energi för en borttynande trött och bleknande kristall.

Skulle stenen ändå inte återfå sin glans försök att lämna den ensam vid en annan sten av samma sort för att återskapa energin. Då får den läka genom energisynergin som sker mellan kristaller.
På våra kurer får du mer effektiva sätt att rena kristallerna.

Kristaller och healing
Det bästa sättet att arbeta med stenar är att skapa en relation till kristallen. När du arbetar med stenen byggs en energi upp och dess egenskaper förstärks genom dig precis som dina intentioner för läkning blir starkare genom stenen. Välj en sten och ta den med dig placera den på din egen kropp när du vilar och ta med den i fickan när du är aktiv. Du kommer märka att en läkning startar av sig själv. Det enda du behöver göra är att låta det hända. När du jobbar med stenarna på någon annan är det av fördel att du har stenar som är personliga för dig, då blir effekten av behandlingen större.

Ta med dig som en tanke på vägen att läkande sker i alla riktningar. I behandlingen där du är terapeut och fokuserar på behandlingen av en kund sker samtidigt en läkning av dig, tillåt det att hända. Se det som en flod av energi som rör sig genom allt och behåll en positiv intention om kärlek eller läkning i ditt hjärta. Intentionen är riktningen som styr floden. Genom att låta energin flöda fritt kan du själv utforska den läkande kraften och hur den rör sig i kristallerna som resonerar med såväl kundens kropp som din egen.

Glöm i stunden din föreställning om hur det ska vara och fokusera endast på vad du gör. Iaktta allt, även ditt eget handlande och du kommer märka att din egen observation är den bästa läraren.

Lakshmi unika behandlingssystem

Immunförsvar Endokrina systemet Nervsystemet

Hypothalamus

Chakra / Marma
Blockeras av gamla minnen
SAMKARA

Manifesteras olika i de olika chakran som
Olika Rädslor
Som skapar smärta ->
Mentala blockeringar
Fysiska blokeringar

Lösningen är att behandla
den fysiska aspekten, den psykologiska aspekten, den emotionella aspekten och den andliga aspekten, genom att stärka dem.

Genom att behandla alla sinnen
Hörsel – Gandharva veda musik, chakra mantra
Känsel – massage –
Syn – färger
Doft – aromaterapi
Smaker – Tisama (örter och kost)

Yoga rörelser Meditation Läker :
Nervsystemet – immunsystemet och det endokrina systemet

Mao Lakshmi helhetstäckande approach
för att skapa en plats för Glädje i varje cell (SUKHA)

Utbildning till Lakshmi Chakra terapeut

Läs mer här om Lakshmi chakra terapeut

Referenser

Läs mer om Lydia Bosson (Författare och aromaterapi lärare i från Schweiz )
Franco Canteri ägare och Lakshmi srl ifrån Verona Italien
Tanja Dyredand och Vänliga Villan   
Kristina Allvin på Linkedin

Facebook: @LakshmiSweden
Instagram: @LakshmiSweden
Youtube: LakshmiSweden

LakshmiSweden webbshop